השקעות ESG: כשהשקעה כמותית פוגשת השקעה איכותית.
המודעות לאיכות (האופן בה הושגה התשואה) ולא רק לכמות (התשואה עצמה) בהשקעות הולכת וגדלה בשנים האחרונות. יותר ויותר משקיעים שמים דגש על הדרך להשגת התשואה בהשקעות ולא רק על התשואה עצמה, השקעות "אחראיות" באות להבטיח שההשקעות שלך יניבו תשואה תוך ידיעה שהחברות בהן השקיעו פועלות בדרך איכותית ואחראית לסביבה.
קיימות סביבתית, אחריות חברתית, וממשל תאגידי תקין. ESG (Environmental, Social, Governance)-
עמידה בתנאים אלו באים לידי ביטוי בשוויוניות שהחברה מספקת לעובדיה, בשמירה על איכות הסביבה והקטנת זיהום סביבתי, בהוגנות כלפי הלקוחות ואי שימוש לרעה באיסוף מידע על לקוחות, נקיון כפיים של הנהלת החברה, תרומה לקהילה, פילנתרופיה ועוד.
גם הרשות לניירות ערך בישראל יצאה לאחרונה בקריאה לחברות ציבוריות לפרסם דוח אחריות תאגידית על פי קרטריונים בינלאומיים דוגמת GRI או SASB,
יותר ויותר לקוחות שואפים שתיקי ההשקעות שלהם ישקפו את הערכים שלהם ואין ברצונם להשיג תשואה שהתקבלה על חשבון פגיעה בזכויות אדם או פגיעה בסביבה.
מחקרים מראים שהשקעות אחראיות מניבות תשואה נאה לאורך זמן דווקא בגלל ההתנהלות הנקיה בארגון.
היופי שבדבר הוא שגם משקיעים בצורה נקיה ואיכותית וגם התשואות בחברות המדורגות גבוה במדד, אכן מוכיחות את עצמן לאורך זמן. חברות אלו הפועלות באופן "נקי" פחות חשופות לשערוריות כאלו ואחרות, פחות חשופות לתביעות ולכן יציבות יותר לאורך זמן.
ישנן כיום דרכים רבות להשקיע בהשקעות מסוג זה, כדוגמת מדדי מניות העוקבים אחר חברות המפרסמות דוחות אחריות תאגידית כגון מדד מעלה בבורסה בתל אביב וכן קרנות השקעה רבות כגון קרנות סל וקרנות נאמנות שמדיניותן היא השקעה במניות של חברות בעלות אחריות תאגידית גבוהה בארץ ובחו"ל.
כשבוחנים בפועל את ההתנהלויות הכלל עולמיות אנו רואים שיותר מדינות מחוקקות חוקים המגבילים זיהום סביבתי, ניתן לראות חברות בעלות תחנות דלק המוכרות את סניפיהן במטרה להסב את פעילותן לעולם המכוניות החשמליות, חברות שפועלות לאגירת פחמן דו חמצני המסב נזקק לסביבה והפחתתו באויר, אנו רואים יותר ויותר חברות שפועלות לייצוג הוגן ומבוזר יותר בדירקטוריונים שלהם ועוד.
אז אילו השקעות יותר כדאיות מעולם השקעות איכותי ונקי שגם עשוי לתת לנו תשואה נאה לאורך זמן?